2014. augusztus 30., szombat

Nyeregbe! - avagy mire is gondol a szerző

Sziasztok Bringások az Éterben!

  Ezennel útjára bocsátom a pécsi kerékpáros életet felölelni kívánó, szigorúan lokálpatrióta és szigorúan két keréken tovagördülő blogomat. Nem szeretnék világmegváltani sem trónt bitorolni, helyet átvenni, egész egyszerűen naplózni szeretném jelennek, jövőnek, bringásnak és nem bringásnak, milyen is az élet Pécsett, kerékpáron.
  Tervemben szerepelnek interjúk profikkal és kezdőkkel, hasznos információk, tippek továbbadása, praktikák megosztása, motiválás az elkezdéshez és a fejlődéshez egyaránt. Célom megmutatni képekben és élménybeszámolókban, mennyire gyönyörű és más ez a mediterrán város – és környéke –, ha a gázpedál vagy a leszállásjelző helyett a pedált nyomod. Saját és bringás ismerőseim segítségével megpróbálom bemutatni, hogy a kerékpározás nem csak egy közlekedési eszköz, hanem életforma, boldogságforrás, csapatépítő és összekovácsoló entitás, egy szféra, ahol bizonyíthatsz, ahol ellazulhatsz, ahol a magad ura lehetsz, egy sport, ami nincs korhoz, nemhez, egyéb korlátokhoz és vastag pénztárcához kötve.
   Önvallomásos jelleggel beismerem, sem tapasztalt blogger, sem profi bringás nem vagyok, tehát amit beleadok, az a lelkesedésem és a kíváncsiságom, amit várok az pedig a saját és a pécsi kerékpáros kultúra továbbfejlődése. Szuper dolgok történtek és történnek jelenleg is városunkban, sokan munkálkodnak fáradhatatlanul, de még mindig van tovább. Hiszem, hogy Pécsen is lehetséges és szükséges is a Bringa Bumm, ami már megtörtént Európa számos városában, tehát nyeregbe szállok és keresem-kutatom a jobbnál jobb kerékpáros infókat.

Üdv,
egy Pécsi Pedálozoo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése