2014. október 26., vasárnap

Vagy tekerj vagy kutyázz! Vagy mégsem?

   Ma este jelent meg az origo.hu-n egy cikk a következő címmel: A KRESZ szerint szabálysértés a kerékpáros kutyafuttatás. Az írás szerzője részletesen körüljárja a témát, próbál alternatívát találni a tiltás ellen a póráz nélküli sétáltatás képében, de a megszólaltatott jogi szakértő gyorsan felvilágosítást ad, miszerint ez a megoldás a KRESZ-t ugyan nem, egy kormányrendeletet viszont sért, tehát nem járható út.
Forrás: wikihow.com
  Már-már reménytelennek tűnik, hogy legális módon lehessen kerékpározás közben kutyát futtatni, ám ekkor egy ügyes csavarral megvan a kibúvó: a bikejöring. Az elnevezés tulajdonképpen egyfajta kerékpáros terepsportot jelent, melynek lényege, hogy a kutya és gazdája kerékpárja össze van kötve oly módon, hogy a kutya húzza a biciklit és nem fordítva. És ez már nem illegális - jegyzi meg a szakértő... :-) 
Forrás: photo-gesing.de

   Némi kutakodás után úgy látom, hogy egy húzó hám és egy kb. 2 méteres húzó szár segítségével az illegális kerékpáros kutyasétáltatóból hipp-hopp tövénytisztelő bikejöringessé válhat a sportos gazdi - az átalakulás értelme nyílván függ attól, hogy a rend őrei mekkora éberséggel viseltetnek a KRESZ eme galád sértegetőivel szemben... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése