2014. november 25., kedd

Onomichi U2 - A bringatúrák más dimenziója


Az Onomichi U2 felülnézetből,
háttérben a kikötő és a kerékpárral is bejárható szigetek.
   
A holland kerékpárutak és a csílei önzáró bicaj után következzék egy kis japán kitekintés, megnyílt ugyanis az Onomichi U2 névre keresztelt, kifejezetten bringásokra szakosodott többfunkciós létesítmény. A komplexumban található étterem, hotel, kávézó, ruha- és kerékpárbolt is, de a hely egyediségét mégis annak köszönheti, hogy a praktikus belső elrendezés révén a vendég az egész teret bejárhatja és minden szolgáltatást igénybe vehet úgy, hogy közben le sem kell szállnia a kerékpárjáról. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a betérő bringások életét, hisz nem kell gondoskodni a kerékpár és a csomagok biztonságáról, sokkal egyszerűbben és kényelmesebben intézheti dolgait, megihat egy kávét vagy épp ajándékot vásárolhat.

A kerékpárbarát szoba.
   Maga az épület az Onomichi csatorna partján található egykori raktárból lett kialakítva, melyet a még mindig működő kikötő vesz körül. Az átalakítás során  nagy figyelmet  is szenteltek annak, hogy az építmény belesimuljon  ebbe a környezetbe, így egy modern, mégis hagyományos ipari-gyári enteriőr jött létre. Elhelyezkedése révén – a környéken 70km-nyi forgalmas kerékpárút-hálózat található – a tulajdonosok nem csak az ideérkező turistákra, hanem főként a helyi bicajos forgalomra építettek a koncepció megálmodásakor.

   A komplexum luxus hotel része is tartogat az igazi újításokat, hiszen azon túl, hogy nyeregben ülve is be tudunk jelentkezni, a szobákba magunkkal vihetjük hőn szeretett kétkerekűnket és speciális tartóra helyezve nem kell tőle megválnunk éjszakára sem. A közösségi tereket úgy alakították ki és szerelték fel különféle eszközökkel, hogy a kerékpáron szükséges javításokat is el tudja végezni az ott megszálló vendég, valamint ha maga nem boldogul a feladattal, egy profi szakemberekből álló csapattól kérhet segítséget.


Hogy teljes legyen a kényelem és a nyújtott szolgáltatások tárháza, a szobák árában – átszámítva kb. 35-40.000 Ft/éj – benne foglaltatik a bicaj oda- vagy akár hazaszállításának megszervezése, hogy a bringásnak a pihenésen, túrázáson, városnézésen kívül tényleg semmi egyébre ne legyen gondja.










Forrás: spoon-tamago.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése