2014. október 11., szombat

Kerékpártúra: Pécs-Bicsérd-Baksa-Görcsöny, 2014.10.07.



   Az eheti kilómétergyűjtő bringatúránknak a Bicsérd-Baksa-Görcsöny útirányt néztük ki egy laza, munka utáni tekerésnek. Már többször mentünk ezen a szakaszon kisebb-nagyobb módosításokkal, de mindig ugyanolyan fantasztikus élményt nyújtott és nem volt ez másként most sem.
Panoráma a határban.

   Fél 4-kor a Malomvölgyi úti Eon telephelyről indultunk Pellérd irányába a főúton, ahol ugyan figyelni kell a mély nyomvályúkra, de a forgalom nem vészes és a terep is sík, úgyhogy gyorsan lehet haladni. A kilátás egész végig pazar, teljes rálátás nyílik a Mecsekre, ősz lévén szinte mindenhol szépen megművelt, felszántott földek és egyre színesedő erdők szegélyezik a láthatárt.

   Első megállónkat a festői szépségű bicsérdi tó mellé iktattuk be, ahol a kocsmában széles a sörválaszték, kényelmesen ki lehet ülni a szabadba és élvezni a vidék csendjét.
Bicsérdi tónál.

   Tovább gördülve időhiány miatt Szabadszentkirályon csak bevártuk egymást és arra jutottunk, hogy az erősen lemenőben lévő Nap miatt a következő megálló Görcsöny legyen, így épp csak annyira volt időm, hogy az Áfész boltot-kocsmát lefotózzam a helyi muslincákkal díszítve.
Szabadszentkirály.

   Az egyetlen combosabb emelkedő Görcsöny előtt van, ahol egy éve – második hosszabbtávú túrámonvért izzadtam, mire feljutottam és közben szentül meg voltam győződve, hogy sosem lesz vége. Most azonban nagyon simán felmentem rajta, még talán jobb tempót is tudtam volna menni és bőven maradt erőm beszélni-nevetni felfelé, hihetetlen, mennyit fejlődött az állóképességem ilyen rövid idő alatt. A tető felé azért már kissé fáradt volt a csapat, fogytak a mondatok és lassultak a járgányok, mire szembejött egy platós autó Sírkőkészítő felirattal. Nem tudom, ezt célzásként vagy ajánlatként kellett-e értelmezni? :-)
Útban Baksa felé.

    Viccet félretéve Görcsönyben a TomMarketben bedobtunk még egy kis csokit és már indultunk is Pécsnek, ahova még világossal, körülbelül fél 7-re meg is érkeztünk, azaz a megállókat is beleszámolva három óra alatt letudtuk a közel 60 km-t. Betérve a Weekendbe már szövögettük is a következő heti kirándulást, amin előre láthatóan a Pécs-Olasz szakaszt abszolváljuk majd, vagy esetleg még egy orfűi tólátogatást teszünk.
Az útvonal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése